0

Ephebopus cyanognathus ( Blue Fang ):

Yaşam alanı: Brezilya, Fransız Guyanası, Guyana ve Surinam
Tür: Tünel
Yetişkin boy: 4-5 cm gövde
Karakter: Agresif
Büyüme hızı: Yavaş büyür
Sıcaklık: 22-26°C
Nem: % 80

Bu tür West & Marshall tarafından, 2000 yılında tanımlanmıştır. Doğal yaşam alanları Brezilya, Fransız Guyanası, Guyana ve Surinam dır. Yaygın olarak “Blue Fang” ismiyle bilinir. Bu türün genel görüntüsünden bahsedersek genellikle genellikle bacaklar turuncu tonda renklerdedir bacak eklemlerinde sarı şeritler vardır, karpaksında ve abdomeninde ışıkla birlikte parlayan yeşil metalik renkler belirir. Bu türün en göze çarpan özelliği “chelicerae” kısmı yani dişlerinin olduğu organlar parlak metalik mavi yada mor renktedir ve buda bu türe oldukça çekicilik kazandırır. Türün dişileri sling iken sahip olsukları bu güzel renkleri yetişkin çağlarında da korurken,


 Türün erkekleri boyut olarak daha ufaktır ve yetişkin olduklarında, genç iken sahip oldukları bu güzel renkleri kaybederler oldukça sade kahverengi ve gösterişsiz renklere bürünürler. Bu tür yavaş büyüyen bir türdür. Yetişkin bir dişi 4-5 cm gövde boyuna, 13 cm civarı bacak çapına erişebilir. Karakter olarak agresif tarantulalardır. Kazmayı çok severler ve doğal yaşamlarında kazdıkları tünellerde yuva yapar ve genelde zamanlarının büyük bölümünü bu tünellerde saklı geçirirler. Geceleri avlanmak için çıkar ve dolaşırlar. Bu türde çiftleştirme ve üretim orta derece zorluktadır. Agresif yapısı gereği deneyimsiz hobicilere önerilmez.

Türün spiderlingleri aşağıdaki resimdeki gibi renk kombinasyonlarına sahiptir

türün yetişkin erkekleri çekici renklerini son kabukta kaybeder ve aşağıddaki resimdeki gibi sade bir görüntüye bürünürler.

Bakım şartları:
Bu tür için 30x25x30 (UxGxY) cm ebatlarında terraryum uygundur. Teraryumun yüksekliğinin fazla tutulma nedeni tünel türü olan bu büyük tarantula için en az 13- 15 cm yüksekliğinde substrat konulması gerekmesindendir. Terraryum yanlardan ve üstten havalandırma delikleri açılarak iyi şekilde hava sirkülasyonu sağlanmalıdır daha evvelde belirtildiği gibi en az 13-15 cm yüksekliğinde substrat terraryum zeminine serilmelidir böylece bu tür kendine tüneller kazıp yuva yapacaktır. Bu türün saklanması ve kendini güvende hissetmesi için yapay yuva, oyuk kaya yada taş gibi malzemeler terraryuma eklenebilir lakin bu tür tünel tünel kazmayı sevdiği için genelde yuvasını kendi kazarak yapmak isteyecektir ve kendi yaptığı yuvayı kullanacaktır o sebeple bu malzemeler konulmasada olabilir. Sıcaklık 22-26°C arasında nem ise % 80 civarında olmalıdır nem için substratın sadece bir bölümü belli periyotlarla ıslatılmalıdır. Bu tür iştahlıdır 3-4 günlük ara ile çekirge, hamamböceği, cırcır böceği ile beslenebilirler. Bu türe handling yapmak son derece tehlikelidir.
KAYNAK:
www.tarantulam.com

BU YAZI DAHA ÖNCE KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU ALT TARAFTAN BAKABİLİRSİNİZ

BU YAZIMIZ DAHA ÖNCE counter KİŞİ TARAFINDAN OKUNDU.

Yorum Gönder

 
Top