0

Herkese Selam Arkadaşlar
 Bu gunkü yazımızda,evrenin yaratılışı hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.Evren nasıl yaratıldı ve nereden yaratıldı?
Herkesin bildiği gibi Büyük Patlama (Big bang) teorisini hemen hemen herkes duymuştur.Peki büyük patlama nedir?İşte buna örnek olarak Yüce Allah'ın Bir Ayetini sizinle paylaşıyorum...

O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı? 

 Ayetini bakacak olursak yukarıdaki Büyük patlama (Big bang) teorisi en uygun şekilde uyuyor.Yüce Allah'ın Buyurduğu gibi ''Göklerle yer bitişikken'' Bu üç kelime bizi gösteriyor ki,Gök ve yer bitişik yani bir noktadan yaratıldığını.Peki nasıl oluyorda küçücük bir noktadan uçsuz bucaksız koskacaman sonu olmayan bir boşluk meydana çıkıyor.Bu soruyu sizi soruyorum.Cevabınıda duyar gibiyim Yüce Allah Herşeye kadirdir,Herşeye Yaratır.Tabiki yaratır.Ama bunun bir açıklaması olması gerek.
Arkadaşlar ben şuna inanıyorum ki,Allah Teala ne Yaratmışsa bu yarattıkları her şeyin örneğinide kainatta mevcuttur.Ben buna inanıyorum.Zaten Dünyamız örnekler üzerine kurulmadımı.
1400 yıl önce Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimize indirilen Kuran-ı Kerim'de buyrulmuştur.

''O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık.''
1400 yıl önce bize haber verildiği gibi görmediler mi ki Allah'ın bu sözü öyle büyük ki akıl sır ermez.Bizim onu 1400 yıl sonra göreceğimizi bildiği için belkide Bu Ayeti indirdi.Bu gün biz onu gördük,bir noktadan yaratıldığını.Tabi ki,bu görmemiz teknoloji sayesinde.

Göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık  Yer gök bitişik iken öyle yoğundu ki,öyle sıkıştırılmıştıki Koskoca Evreni küçücük bir noktada birleştimesi Allah'a göre hiç zor bir şey değildir.Bu yoğunluk bu gün bile mevcuttur.Örnek verecek olursak Güneşimizin çekirdeğinden bir çay kaşığı gaz alsak herhalde milyarlarca ton ağırlığında olurdu.Buda kanıtlanmıştır.
 Dünyadan örnek verecek olursak alttaki resimde gördünüz gibi,bu dev ağaç 84 metreden daha fazlada uzayabiliyor.Ömürleri 1000 ile 3000 yıl arası.



Peki sizce bu ağaç,bu kadar büyükmü Yaratıldı?,yoksa bir noktadan mı yani tohumdan mı Tabi ki  küçücük tohumdan.Bu dev gibi ağacı sağda gördüğünüz minik tohumun içene öyle konmuş  dizayn edilmiş ki insan hayretler içinde kalmaması mümkün bile değil.
Buda bizi gösteriyor ki dev gibi bir ağacı 3,5 gramlık bir tohumun içine yerleştiren Yüce Rabbimiz,Koskaca evrenide bir noktaya yerlerir herhalde.İşte evrenimizin bir noktadan yaratıldığını delili hergün bu olayı hepimiz tanık oluyor yaşıyoruz.
Arkadaşlar önemli olan Allah'ın bak dediği yerden bakmak.O'nun bak dediği yerden bakarsanız gerçekten yolunuzu şaşırmazsınız.
İnşiAllah yazımızı Beğenmişsinizdir...
Sorularınızı yorumlarınızdan sorabilirsiniz
Herkese Allah'a Emanet Ediyorum.
Başarılar Dilerim

BU YAZI DAHA ÖNCE KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU ALT TARAFTAN BAKABİLİRSİNİZ

BU YAZIMIZ DAHA ÖNCE counter KİŞİ TARAFINDAN OKUNDU.

Yorum Gönder

 
Top