0

Doğal Yaşam Alanı: Kuzeydoğu Brezilya (Yer Türü)
Yetişkin Gövde Uzunluğu: 10 cm

Türe Özgün Davranış Biçimi: 
Agresif bür tür olan Lasiodora Parahybana karşısındaki ne olursa olsun saldırmaktan sakınmaz. Buna rağmen aktif yapısı ve 10cm ye varan büyüklüğü onu tercih edilen bir tür yapar. Lasiodora Klugide de olduğu gibi fiyatı oldukça uygundur, bunun sebebi bu türlerin yüksek yavru sayısıdır. Lasiodoralar bir seferde 2000 den fazla yumurta bırakabilir.

Bakımı: En ay 40x30x30 (UxGxY) boyutlarında bir teraryum gereklidir. Susuz kalmamaları için teraryumda su içebileceği bir kabın bulundurulması gerekir. Sıcaklık 24-28°C, bağıl nem ise 75% civarında tutulmalıdır.

Megaphobema Mesomelas :

Doğal Yaşam Alanı: Kosta Rika (Yer Türü)
Yetişkin Gövde Uzunluğu: 5-6 cm
Türe Özgün Davranış Biçimi: Atraktif görüntüsüne rağmen saklı bir yaşam tarzı sergilayen bir türdür. Teraryumlarda ender rastlanır. Bu türü esaret altında çoğaltma çabası pek sonuç vememiştir. Bunda bakımının zorlu olmasının payı büyüktür.

Bakımı: Kosta Rikanın dağlık bölgelerinde yaşayan bu türün bakımında bu faktörün göz ardı edilmemesi gerekir. Yüksek bölgelerde ısı daha düşük olduğundan Megaphobema Mesomelas maximum 22-24°C ısıda fakat 80% gibi yüksek bir nem oaranında beslenmelidir. Kışın ısı 15°C düşürülebilir.
Bu ısıda nemin yoğunlaşmaması ve teraryumda boğucu bir hava yaratmaması için havalandırmaya özellikle dikkat etmek gerekir. Saklanmayı sevdiklerinden yüksek bir toprak katmanı ve saklanabilecekleri kovuklar sağlanmalıdır.

KAYNAK:
www.tarantulam.com

BU YAZI DAHA ÖNCE KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU ALT TARAFTAN BAKABİLİRSİNİZ

BU YAZIMIZ DAHA ÖNCE counter KİŞİ TARAFINDAN OKUNDU.

Yorum Gönder

 
Top