0

Basit temalar kullanıyorsanız örneğin blogger temalarıysa o zaman diğer sitelerin yayınlamış olduğu eklenti doğru olarak çalışacaktır.

Bu eklentiyi kurmak istedim.Kurarken ben bile zorlandım çünkü verilen talimata uymak istedim.Gözükmüyordu.Dedim kod mu bozuk.Sonra diğer sitelere baktım ve nerdeyse heryerde aynı kod.Sonra tekrar döndüm html editörüne.Sonra baktım ki bizde bir tane data:post.body alanı yokmuş.Kullandığım tasarımdan dolayı mobile uygunluk gösterdiği için birçok aynı etiketin olduğunu gördüm.Böyle durumlarda da article body ile başlıyan yada article (çünkü temayı tasarlayana göre alan adları değişebilir eğer bir türk yaptıysa böyle geniş çaplı tasarım o zaman büyük ihtimalle yazi alani veya yazi etiketiyle olan yeri bulmamız gerekecektir.


Öncelikle Şablon > HTML Düzenle yapıyoruz
data:post.body
Bu kodu Ctrl+F yardımıyla buluyoruz.
Sonra resimde ki altına yapıştırıyoruz kodu.


Kod açıklamaları (Düzeltilebilinir alanlar)

<div style='text-align: left;'> Diyorki abi ben solda duracağım.Ama siz eğer sağda durmasını istiyorsanız ki niye isteyeseniz bende bilmiyorum da left yazan yere right , yok ortada dursun istiyorsanız center yazabilirsiniz.Bence en güzeli solda kalsın. ;)

<span style='color: red;'> bu kodu istediğimiz ne renk varsa öyle koyabiliyoruz.İnglizce renkleri bilmeniz gerekli.Bilmiyorsanız çeviri programı yardımıyla çevirin napalım yani. Olmadı düz kullanın kırmızı renk neyinize yetmiyor :) Kod da red yazan yere black yazarsanız siyah , white yazarsanız beyaz, purple yazarsanız mor.. vb

EKLENCEK KODUNUZ

<div style='text-align: left;'>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><span style='color: red;'><b> Bu yazı daha önce  <img alt='counter' expr:src='&quot;http://www.e-zeeinternet.com/gd-count.cgi?page=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;style=times&amp;nbdigits=1&amp;reloads=1&quot;'/> kişi tarafından okundu.</b></span><b:else/></b:if></div>

<img alt='counter' expr:src='&quot;http://www.e-zeeinternet.com/gd-count.cgi?page=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;style=times&amp;nbdigits=1&amp;reloads=1&quot;'/>  Burada değiştirebileceğimiz birşey yok da şu website adresi varya işte oradan alıyor sayacı.Acaba o siteden de istenilen şekilde düzenlenip koyulabilir mi bilmiyorum.Gerçi olmama olasılığı yüksek çünkü bu kodun içinde bulunan özel alanlar var . O da data:post.id diyor.Yani yazıya göre say.Direk toplam sayfa sayısını göstermiyor böylelikle.

style=times&amp;nbdigits=1&amp;reloads=1&quot; rakamlarla birden başlayıp her tekrarda bir artcağını söylüyor.İsterseniz digits=1 yazan yere 10 yazabilir bu sefer 10 dan itibaren tüm yazıları saymayı başlayacaktır.İsterseniz şu tekrarlama sayısını arttırıp hava da atabilirsiniz :D Onun içinde reloads=1 e ne yazarsanız örneğin 5 yazarsanız her yazının gösterimde beş beş artacaktır.

BU YAZI DAHA ÖNCE KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU ALT TARAFTAN BAKABİLİRSİNİZ

BU YAZIMIZ DAHA ÖNCE counter KİŞİ TARAFINDAN OKUNDU.

Yorum Gönder

 
Top