0

Brachypelma albopilosum a, türler arasında Tarantula'da yaygın olarak bilinen Honduras curlyhair ya da sadece Curlyhair tarantula . Onun yerli aralığı içerir Orta Amerika dan, Honduras için Kosta Rika . Bunlar karasal, fırsatçı burrowing olan örümcekler . Bu tarantula onlara benzersiz bir görünüm veren, onlara karakteristik curl var uzun kıllar kaplıdır.

Açıklama
Curlyhair tarantula siyah saç koyu kahverengi kaplı dolgun gövdeli örümcek vardır. Bu arka ayakları üzerinde özellikle yoğun bütün vücudu kapsayacak uzun altın tüyleri, nedeniyle altın-bronz bir parlaklık vardır. Erkekler genellikle dişilerden daha hafif bir bronz rengi.

Menzil ve Habitat
Curlyhair tarantula aralığı Honduras, Nikaragua ve kuzey-doğu Kosta Rika Atlantik kenarı boyunca uzanır. Bir Burrowing türler, curlyhair tarantula büyük ağaçlar, nehirler yakın, tabanı etrafında veya temizlenir yağmur ormanı yamalar ya, tropikal MAKİLERİ bulunur.

Biyoloji 
Alıcı dişiler erkek bir yumurta kesesi ve birkaç hafta sonra 300 ile 500 yumurta döşeme yapımında sonuçlanan, genellikle yağmur mevsiminde, dostum sağlayacaktır. Yumurta kesesi yaklaşık yedi sekiz hafta süreyle inkübe edilir soluk renkli sonra 24-27 santigrat derece, genç ortaya ve birlikte küme. spiderlings onlar bağımsız bir hayat yaşamak için dağıtmak hangi zaman hafta sonraki çift, tekrar molting, çabuk gelişir. Unreceptive kadın yaklaşan erkekler karşı saldırgan olması muhtemeldir ve onları öldürmek ve yemek için deneyebilirsiniz.

Öncelikle bir gece, fırsatçı pusucu, curlyhair tarantula böcekler ve küçük omurgalılar avlayan. Her bacak ucunda bir alan koku, tat ve titreşime duyarlıdır ve av tespit etmek için kullanılır. tarantula onun örümCeğinin bir parçası (ön bacaklarda) ile avını tutar ve iki içi boş dişleri ile teslim zehir ile enjekte eder. Bu zehir av felç yanı sıra tarantula hareket sindirilmemiş vücut parçaları sadece küçük bir top bırakarak, proteinler ve yırtıcı yağ emmek için yapabiliyor olan zehir digestion.Once başlayan çift bir amacı vardır.Bir avcının gözleri vurdu ve aynı zamanda ciltte kızarıklık neden olabilir, eğer körlüğe neden olan, tehdit Bu genellikle uysal tarantula arka ayakları ile karın tüyleri başlayacak.

Koruma
Curlyhair tarantula için en büyük tehdit artık habitat kaybı olduğunu. Bir kez uluslararası hayvan ticareti çok sayıda yakalanan, curlyhair tarantula artık dünya çapında esaret yetiştirilen ve nispeten az sayıda vahşi yakalanmış.Nesli Tehlikede Olan Türlerin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmenin Ek II (CITES), kote curlyhair tarantula şimdi sadece kotalara ve ticaret izni ile uygun uluslararası ticareti yapılabilir.

Evcil hayvan olarak 
B. albopilosum sık tutulur ve yetiştirilmiş esaret. Bunlar nem ve sıcaklık değişimlerine çok iyi adapte olup ticari olarak mevcut üzerinde kolayca yem cırcır , superworms , hamamböceği ve hatta küçük fareler. Bunlar tipik olarak uysallar. Dişiler, uzun ömürlü potansiyel 15 yaşını ulaşan vardır. % 80 - Bu tarantulas için tavsiye edilen nem 65 arasındadır. 85 derece F. sizin tarantula için düzeni karar verirken bu tarantulas, yani burrowers olan yükseklik ağırlığında akılda taban alanı dışarıda tutmak - Sıcaklıklar yaklaşık 70 aralığında olmalıdır.

ALINTI

BU YAZI DAHA ÖNCE KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU ALT TARAFTAN BAKABİLİRSİNİZ

BU YAZIMIZ DAHA ÖNCE counter KİŞİ TARAFINDAN OKUNDU.

Yorum Gönder

 
Top